MAÇ ÖNİZLEMESİ: Maccabi Tel Aviv – Fenerbahçe Beko

MAÇ ÖNİZLEMESİ: Maccabi Tel Aviv – Fenerbahçe Beko

8 Mart 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Turkish Airlines Euroleague 27. hafta mücadelesinde temsilcimia Fenerbahçe Beko, İsrail’de Maccabi Tel Aviv‘e konuk olacak.

8 Mart Çarşamba günü saat 20:30’da başlayacak karşılaşmayı basketbolseverler S Sport ekranlarından izleyebilecekler. Gelin birlikte her zaman olduğu gibi Fenerbahçe Beko‘nun önizlemesini hazırlayalım. Keyifli okumalar.

Hücum Ribaundlarına Dikkat!

Bu sezon temsilcimizin en çok canını sıkan konulardan birisi verilen hücum ribaundları oldu. Çok iyi savunma yapılan dönemlerde, rakiplerin çaresiz kaldığı anlarda buradan gelen ikinci şans sayılarıyla kopartamadığımız bir çok maç oldu… Şimdi karşımızda ligin en iyi hücum ribaundu alan takımı olacak ve bu nedenle de çok daha dikkatli olmalıyız. Evet Jekiri ve Bjelica da iyileşti, yani artık uzun rotasyonumuz daha geniş, daha kuvvetli ama savunma ribaundu biraz da alışkanlık meselesi. Takım olarak öncelikle box-out’a konsantre olmalı, sonrasında savunma ribaunduna girmeliyiz. Hatta sırf bu sebepte kısalarımızın bile erkenden hızlı hücum koşularına başlamaması önemli. Ve tabiki takımın iki jokeri Pierre ile Hayes-Davis’in bu alanda uzunlara aktif ve agresif şekilde destek olması şart. Özellikle Nebo sahadayken çok daha dikkatl olmamız gerekli.

Guardların Verimliliği

Koç Itoudis’in sisteminde guardların verimliliği çok önemli. Özellikle Calathes’in takımdaki tek saf oyun kurucu olması onun omuzlarındaki yükü arttırıyor. Dorsey, Wilbekin, Edwards gibi isimler işin daha çok bitiricilik kısmında maharetli oyuncular. Diğer taraftan bu eksikliği takım içerisinde çok iyi çözdüler son dönemde. Guduric gerçekten işin organizasyon tarafında da asistleri, saha görüşü ve oyun aklıyla fark yaratmaya başladı. Dolayısıyla bizim adımıza onun ve Calathes’in verimliliği kritik olacak bu maçta. Karşımızda ligin en iyi guardlarından ikisi olacak desek yanlış olmaz. Brown da Baldwin de son dönemde formdalar ve onların enerjisine, fiziksel oyunlarına karşılık vermemiz gerekecek. İkisi de delicilikleri ve açık alandaki etkinlikleri ile fark yaratan isimler. Ayrıca topa baskı ve savunma konusunda da canımızı sıkacaklarını düşünüyorum. Biz onların deliciliğine ve penetrelerine önlem alacakken onların da bizim dış ştularımıza önlem alması gerekecek.

Yay Gerisindeki X-Faktör

Bu sezon sarı lacivertlilerin en güvendiği silahların başında dış şutlar var kuşkusuz. Temsilcimiz yay gerisinden ritimi bulduğunda rakiplere kabus olacak seviyelere çıkarabiliyor hücum verimliliğini. Nitekim şuana kadar yüzde 38.3 ile üçlük kullanıyoruz ve bu alanda ligin en iyi 5. takımı konumundayız. Elbette olağan şüpheliler Guduric, Wilbekin, Edwards ve oynarsa Dorsey olacak bu alanda. Ama asıl x-faktör katkısı kritik olacak. Pierre, Hayes-Davis, Booker, Bjelica gibi isimlerden gelecek üçlük katkısı hücumda seviye atlamamızı sağlayacak ki sezon boyunca bir çok maçta Pierre ile Hayes bunun örneklerini sergilediler. Maccabi rakiplerine yüzde 37.2 ile üçlük isabeti veren bir takım ve bu alanda tüm ligde en kötü 4. takım konumundalar! Dolayısıyla üçlük yüzdesi bir kez daha galibiyet yolunda kritik bir rol oynayacak.