Yunanistan’ın Olimpiyat Elemeleri’nde Mücadele Edeceği 12 Kişilik Kadro Açıklandı

Yunanistan’ın Olimpiyat Elemeleri’nde Mücadele Edeceği 12 Kişilik Kadro Açıklandı

30 Haziran 2024 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Toplam 9 EuroLeague oyuncusu ve 2 kez NBA MVP’si seçilen Giannis Antetokounmpo, Yunanistan‘ın Pire’deki 2024 Paris Olimpiyatları eleme turnuvası kadrosunda yer alıyor.

Olympiacos guardı Michalis Lountzis ile eski Panathinaikos ve Peristeri forveti Nikos Chougkaz, önümüzdeki hafta Pire’nin ev sahipliği yapacağı Olimpiyat Elemeleri turnuvası öncesinde Yunanistan’ın genişletilmiş kadrosundan kesilen son isimler oldu.

Yunanistan Basketbol Federasyonu, 2 kez NBA MVP’si seçilen Giannis Antetokounmpo ve 9 EuroLeague oyuncusunun yer aldığı 12 kişilik nihai kadroyu açıkladı.

Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya, Yeni Zelanda, Mısır ve Dominik Cumhuriyeti’nin katılımıyla 4 Olimpiyat eleme turnuvasından birine ev sahipliği yapacak. Slovenya, Yeni Zelanda ve Hırvatistan ile birlikte ilk grupta yer alırken, Yunanistan Dominik Cumhuriyeti ve Mısır ile birlikte ikinci grupta yer alıyor.

İşte Yunanistan’ın 12 kişilik kadrosu:

  • Kostas Papanikolaou – Olympiacos (Yunanistan)
  • Nick Calathes – AS Monaco (Fransa)
  • Giannoulis Larentzakis – Olympiacos (Yunanistan)
  • Giannis Antetokounmpo – Milwaukee Bucks (NBA)
  • Georgios Papagiannis – Fenerbahce Beko (Turkiye)
  • Konstantinos Mitoglou – Panathinaikos (Yunanistan)
  • Thomas Walkup – Olympiacos (Yunanistan)
  • Kostas Antetokounmpo – Panathinaikos (Yunanistan)
  • Vassilis Charalampopoulos – Türk Telekom (Türkiye)
  • Dimitris Moraitis – Panathinaikos (Yunanistan)
  • Panagiotis Kalaitzakis – Panathinaikos (Yunanistan)
  • Vassilis Toliopoulos – Aris (Yunanistan)