2020 NBA All-Star Organizasyonunda Rekor Sayıda Uluslararası Oyuncu Boy Gösterecek

2020 NBA All-Star Organizasyonunda Rekor Sayıda Uluslararası Oyuncu Boy Gösterecek

14 Şubat 2020 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Chicago’nun ev sahipliğinde düzenlenecek ve 15 Şubat Cumartesi günün Türkiye saati ile sabaha karşı 04:00’de başlayacak olan 2020 NBA All-Star organizasyonunda rekor düzeyde uluslararası oyuncu boy gösterecek.

Organizasyon boyunca yapılacak yarışmalarda ve maçlarda toplamda 15 ülkeden 19 uluslararası oyuncu (rekor) mücadele edecek.

All-Star organizasyonu toplamda 215 ülkede ve tam 47 farklı dilde taraftarlarla tv ya da internet yayınları üzerinden buluşacak.

  • 69. NBA All-Star maçında 8 tane uluslararası oyuncu mücadele edecek ve bu da bir rekor. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks; Yunanistan), Luka Dončić (Dallas Mavericks; Slovenya), Joel Embiid (Philadelphia 76ers; Kameun) ve Pascal Siakam (Toronto Raptors; Kamerun) maçta ilk beş başlayacak isimler arasında yer alırken, Rudy Gobert (Utah Jazz; Fransa), Nikola Jokić (Denver Nuggets; Sırbistan), Domantas Sabonis (Indiana Pacers; Litvanya) ve Ben Simmons (76ers; Avustralya) ise yedekler arasında yer alacaklar.
  • Yükselen Yıldızlar maçında ise Dünya Takımı’nda 4 tane Kanadalı oyuncu yer alacak ki bu da ABD dışında bir ülkeden yapılan en fazla katılım ile rekor anlamına geliyor.
  • Ayrıca Washington Wizards’ın forveti Rui Hachimura da Yükselen Yıldızlar maçında yer alan ilk Japon oyuncu olacak.