2020 NBA Draft Kurası Ertelendi!

2020 NBA Draft Kurası Ertelendi!

2 Mayıs 2020 Kapalı Yazar: baskethaber basket

NBA yönetimi tüm takımlara bu ay Chicago’da yapılması plananan draft kurası ve draft combine (takımların draft edeceği oyuncuları ile mini performans antrenmanları yaptığı organizasyon.) organizasyonlarının süresiz olarak ertelendiğini bildirdi.

Bildiğiniz gibi yönetim halen 2019-20 sezonunu tamamlamak adına formüller arıyor ve doğal olarak da bu süreç devam ederken bu 2 organizasyonun yapılması mümkün değildi.

Draft kurasının çekilebilmesi için normal sezonunun tamamlanmış olması ve sıralamanın belli olması gerekiyordu, yani sezon tamamlanmadan ya da tescil etmeden kura organizasyonuna geçilemez.

ESPN’in haberine göre:

NBA yönetimi iki organizasyonunun da ertelenmesi için 1 Mayıs’ta bir konferans görüşmesi düzenlediler ve oybirliği ile karar alındı. Diğer taraftan 25 Haziran’da yapılması planlanan 2020 NBA Draftı henüz resmi olarak ertelenmediler, otoriteler halen bu tarihte draft seçimlerinin yapılabileceğini öngörüyorlar.

Bu son gelişmelerin ardından bir kez daha anladık ki NBA yönetimi 2019-20 sezonunu bu yaz tamamlayıp 2020-21 sezonunu ise kısaltılmış formatta Aralık ayında başlatmak konusunda senaryo üzerinde ilerlemeye devam ediyor.