2023 Dünya Kupası Takım Analizi: ABD

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: ABD

24 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

2019’da zorlu bir dönem geçiren ABD, Filipinler’e farklı bir vizyonla geliyor!

ABD, kendisini madalya tablosunun zirvesine tek başına taşıyacak olan altıncı şampiyonluğu arayacak. Şu anda, 5 Dünya Kupası altın madalyaları var ve halen eski Yugoslavya ile ilk sırayı paylaşıyorlar.

Kadro

Günümüz basketbolu söz konusu olduğunda herkes gençlikten bahsetmeyi seviyor ve ABD’nin kadrosu da bunu mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Listedeki 12 isim arasında Bobby Portis ve Josh Hart en kıdemli oyuncular ve her ikisi de henüz 28 yaşında.

Ne kadar genç bir kadro değil mi? 2019’da Dünya Kupası’nı kazanan son ülke olan İspanya’da Portis ve Hart’tan daha genç sadece üç oyuncu vardı ve kupayı kaldırdıklarında 12 İspanyol’un sekizi 30’lu yaşlarındaydı.

ABD gençleri tercih etti, bu yüzden bu oyuncuların çoğunun uzun süre milli takımda olmasını bekliyoruz.

Torneo del Centenario FEB için Malaga’da bulunan Steve Kerr’in takımı, Avrupa’nın güçlü takımları Slovenya ve İspanya karşısında aldığı ikna edici galibiyetlerle hazırlık döneminde gerçekten iyi bir görüntü çizdi.

Ucu Açık Soru

2019’dan ders aldılar mı? O zaman, Çeyrek Finalde Fransa tarafından sersemletildiler ve ardından 5-8 klasman maçlarında Sırbistan’a kaybettiler. ABD her büyük organizasyonda inkar edilemez bir numaralı favori olarak ortaya çıktığında herkes “fark” hakkında konuşmayı seviyor, ancak bu fark bugünlerde neredeyse kalmadı.

Birinci maçın başlama hava atışından 10 Eylül’e, etkinliğin kapanış gününe kadar hazır kalmaları gerekiyor – bu maçlarda tek bir hata yapmaları halinde her rakipleri tıpkı 2019 Fransa’sı gibi onları yenme fırsatını yakalamış olacak ve bu anlamda oldukça iştahlı olacaklarını belirtmeliyiz.

Olumlu Noktalar

Açlık. LeBron James, Steph Curry, Kevin Durant ve diğer tüm süper yıldızların yavaş yavaş kariyerlerinin son dönemine giriyorlar artık ve Anthony Edwards, Paolo Banchero veya Brandon Ingram gibi oyuncular için bu, onları elit seviyeye taşıyacak önemli bir fırsat olabilir.

Unutmayın, milli takım ortamında yaz boyunca özel türden bağlar kurulur. LeBron James 2008 yazını milli takımla geçirdikten sonra ilk MVP ödülünü kazandı. Derrick Rose 2010 Dünya Kupası’nda oynadıktan sonra 2011’de MVP ödülünü kazandı. Steph Curry 2014’te oynadıktan sonra 2015’te MVP oldu.

İçiniz rahat olsun, Edwards, Bancheror ve Ingram gibi tüm genç oyuncular da aynı izleri takip etmek için içlerinde bu açlığı taşıyacaklar.

Olumsuz Faktörler

FIBA basketbolunun NBA’den farklı kuralları var. Rakipler neredeyse her zaman boyalı alanda sizi bekleyen bir dev bir uzuna sahipse, süper atletik olmanızın gerçekten bir önemi var mı? Rakip 40 dakika boyunca sadece alan savunması oynuyorsa, elit bir birebirci olmanızın önemi var mı? Üç sayı çizgisi kariyerinizin çoğunda olduğu yerde değilse keskin nişancı olmanızın bir önemi var mı?

Bunlar basit şeyler, ancak alışmak biraz zaman alıyor, özellikle de bu kadar genç bir kadroyla.