2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Avustralya

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Avustralya

23 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Avustralya, son yıllarda büyüyen madalya koleksiyonuna FIBA Dünya Kupası 2023‘te oynayarak uluslararası basketbolda gıpta edilen bir yenisini daha eklemeye çalışacak.

Kadro

Avustralya’nın Dünya Kupası kadrosu, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanan Patty Mills, Joe Ingles, Josh Green, Matisse Thybulle, Dante Exum gibi NBA oyuncularıyla dolu.

Yükselen yıldız Josh Giddey’in yanı sıra Dyson Daniels, Xavier Cooks ve Duop Reath de kadroda yer alıyor. Tecrübeli Chris Goulding’in koç Brian Goorjian yönetimindeki gençlerle dolu ekibe Mills ile beraber liderlik etmesi bekleniyor.

Birden fazla yıldız gücüne sahip bir kadrolar var.

Olumlu Noktalar

Belki de Josh Giddey hakkında biraz daha konuşmalıyız.

Boomers’ın 14 Ağustos’ta oynadığı ilk hazırlık maçında Giddey neredeyse triple-double yapıyordu (24 dakikada 14 sayı, 9asist ve 8ribaund) ve Venezuela karşısında 97-41’lik bir galibiyet geldi. 20 yaşındaki Giddey altı top kaybı yaptı ama Avustralya’nın yeni zirvelere ulaşmasına yardımcı olabilecek bir oyuncu olduğunu yine gösterdi.

Genç oyuncu milli takımda oynamayı seviyor, hatta uluslararası basketbol arenasında oyunun fizikselliğinden ekstra hoşlandığını belirtiyor.

Olumsuz Noktalar

Avustralya, yaygın olarak ‘ölüm grubu’ olarak kabul edilen E Grubunda yer alıyor.

Japonya’yı aynı kıtada mücadele etmelerinden dolayı iyi tanıyorlar ancak aynı şey FIBA EuroBasket 2022’de başarılı bir turnuva geçiren Almanya ve Finlandiya’ya karşı söylenemez.

Markkanen herkese karşı 40 sayı atabilir. Almanya ise Dünya Kupası öncesinde, ikisi Kanada’ya karşı olmak üzere etkileyici performanslar sergiledi ve pek çok kişinin podyuma çıkacağına inandığı bir takımla galibiyetleri paylaştı. Son iki Asya Kupası’nın şampiyonu bakalım nasıl karşılık verecek?

16 Ağustos’ta Boomers evinde Brezilya’ya karşı oynadığı hazırlık maçını kaybetti (86-90). Giddey bir kez daha harikaydı (20-10-4) ancak Patty Mills yay gerisinde çok kötüydü (2-12) ve çember savunmasında atletik uzun Bruno Caboclo (20 sayı, 12 sayı ve 5 blok) karşısında çok zorlandılar.

Alınan bu mağlubiyet zorlu E grubundaki mücadele için onları uyandırmaya yetti mi?