2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Çin

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Çin

23 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Baş antrenör Aleksandar Djordjevic’in yönetimindeki Çin, kıtalarında bile uzun süre vasatın altında kaldıkları bir dönemin ardından 2023 FIBA Dünya Kupası‘na artık çıkaşa geçmek umuduyla giriyor.

Kadro

Çince adı Li Kaier olan NBA tecrübeli oyuncusu Kyle Anderson, Djordjevic’e oyunun zorlu bölümlerinde sorumluluk alabilecek bir opsiyon veriyor. Genç ve yetenekli grubun geri kalanında Zhou Qi ve Wang Zhelin ikiz kuleleri öne çıkıyor.

Uzun süredir oyun kurucu lideri olan Guo Ailun’un takımda olmaması nedeniyle Djordjevic’in Zhao Rui, Sun Minghui ve Zhao Jiwei’nin farklı yeteneklerini karıştırıp onları verimli kullanabilmek için elinden geleni yapması gerekecek.

Ucu Açık Soru

Anderson-Li Kaier bu takıma gerçekten ne kadar yardımcı olabilir? 29 yaşındaki oyuncu Minnesota Timberwolves’ta önemli bir skorer değil, daha çok her şeyi biraz yapan ve bunların çoğunu da oldukça iyi yapan tamamlayıcı bir parça.

Organizasyon konusunda takım arkadaşlarına yardımcı olabilir ama tüm maç boyunca oyun kurma görevini üstlenemez – özellikle de aynı zamanda yüksek katkısı bekleniyorsa. Takıma ne kadar çabuk entegre olabileceği ve diğerlerinin parlamasına nasıl yardımcı olabileceği Çin’in başarısının anahtarı olacak.

Ve genel olarak, Anderson-Li Kaier olmadığında gösteriyi kim yönetecek?

Olumlu Noktalar

Çin 2019 Dünya Kupası’nda evinde hayal kırıklığı yarattı – 32 takım arasında 24. oldu – diğer yandan takımın çekirdeği en iyi basketbol yaşına yaklaşıyor. Koç Djordjevic gerçek bir deha ve Sırbistan’ı İspanya’daki 2014 Dünya Kupası Finali’ne ve Brezilya’daki 2016 Olimpiyat Altın Madalya Maçı’na taşıyarak koçluk kariyerini kanıtlanmış bir winner.

Takımın her iki uçta da etkili olabilecek bazı iyi alçak post oyuncuları var ve Djordjevic’in eski takımı Sırbistan’ın yanı sıra Porto Riko ve ilk kez Dünya Kupası’nda boy gösterecek Güney Sudan ile B Grubu’nda maç kazanmaları imkansız değil.

Eğer Anderson-Li Kaier, Fransa’nın eski kaptanı Tony Parker olmadan takımını 2014 FIBA Dünya Kupası’nda bronz madalyaya taşıyan “FIBA Boris Diaw “ın modern versiyonu olabilirse, o zaman bu Çin takımı gerçekten tehlikeli olabilir.

Kötü Senaryo

Anderson-Li Kaier başarısız ve büyük bir uluslararası dünya etkinliğinde takımın ihtiyaç duyduğu gerçek lider olmak için adım atamıyor. Çin’in oyun kurucuları yetersiz kalıyor ve takımı organize edemiyorlar.

Guardların üretim eksikliği nedeniyle rakip takımlar daha çok Çin’in pota altındaki gücünü durdurmaya odaklanabiliyor ve Asya ekibinin uzunlarını tamamen etkisiz hale getirebiliyor.

Çin yeterince büyük bir adım atamıyor ve ülke son 12 yılda FIBA Asya Kupası 2015’te kazandığı şampiyonlukla birlikte bir FIBA etkinliğinde sadece bir Çeyrek Final maçı kazanabildi.

Çin basketbol taraftarları için sadece birkaç korkutucu potansiyel sonuç.