2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Porto Riko

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Porto Riko

23 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Porto Riko, FIBA Dünya Kupası’nın müdavimlerinden ancak Karayip ülkesi yirmi yılı aşkın süredir pek başarılı olamadı. 2023’te bunu değiştirmek istiyorlar.

Kadro

Baş antrenör Nelson Colon sakatlıkları nedeniyle iki büyük yetenekten yoksun – Gian Clavell ve Jose Alvarado – ancak Porto Riko hala İlk Tura ilk ikide bitirebileceğini düşünerek girmesi gereken çok güçlü bir takıma sahip. Çin, Sırbistan ve Güney Sudan ile grupta mücadele edecekler.

Tremont Waters oyun kurucu pozisyonunda takımı kontrol edecek ve aynı zamanda önemli skor opsiyonlarından birisi olacak.

George Conditt IV içeride bir güç ve Isaiah Pineiro da post etrafında iyi çalışıyor. Ayrıca Ismael Romero ve Amerika Elemelerinde önemli bir oyuncu olarak ortaya çıkan Christopher Ortiz de var. Takımın en tecrübeli ismi olan John Holland, birkaç yıl aradan sonra geri döndü.

Ucu Açık Soru

Porto Riko turnuva başladığında nerede durduğuna dair sağlam bir fikre sahip olacak çünkü altı maçının dördünü FIBA Dünya Sıralamasında ilk 10’da yer alan takımlara karşı oynayarak zorlu bir hazırlık programı geçirdi. ABD (117-74) ve İtalya’ya (98-65) karşı kaybettiler ancak Conditt’ten 22 sayı ve 9 ribaund alarak Dominik Cumhuriyeti’ne karşı (93-86) yakın bir galibiyet elde ettiler.

Peki Porto Riko nihayet bir sonraki adımı atabilecek mi? Üst üste 10. kez Dünya Kupasına katılıyorlar ancak 2002’de yedinci olduklarından beri son dört turnuvada Çeyrek Finale çıkamadılar.

Olumlu Noktalar

Porto Riko, güçlü ve dengeli, kimyası harika bir takım sayesinde nihayet atılım yaptı. Ülke düzenli olarak mükemmel guardlar üretiyor ve bu takım Conditt ve Romero ile birkaç sağlam uzun oyuncuya sahip. Bu iki oyuncu ve diğer alçak post oyuncuları hazırlık kampı sırasında, yirmi yılı aşkın ünlü kariyeri boyunca beş Dünya Kupası’nda oynamış olan ülkenin efsanevi pivotu Jose “Piculin” Ortiz’den çok değerli bir öğrenme deneyimi edindiler.

Tüm bunları savaşçı ruhları ve takım birlikteliğiyle bir araya getirdiğimizde Porto Riko kimseye karşı geri adım atmayacaktır.

Olumsuz Noktalar

Porto Riko’nun 15. ya da daha kötü bitirme serisi beş Dünya Kupası’na uzanıyor ve takım potansiyelini sahaya yansıtmanın bir yolunu bulamıyor. Rakip takımlar onları yavaşlatabiliyor ve Colon’un adamları yarı sahada yeterince etkili olamıyor. Porto Riko ayrıca fiziksel dezavantajları nedeniyle de cezalandırılıyor.

Savunma bu takım için kilit önemde olacak. Hazırlık maçlarında ABD ve İtalya’ya karşı Porto Riko bu seviyede rekabet edebilmek için çok fazla sayıya izin verdi.