2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Dominik Cumhuriyeti

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Dominik Cumhuriyeti

23 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Dominik Cumhuriyeti, 2023 FIBA Dünya Kupası’ 2023’e ‘na Karl-Anthony Towns’ın geri dönmesi ve yükselen yıldızlardan gelen beklentiler sayesinde büyük bir iyimserlikle geliyor.

Orta Amerika ülkesi bu yaz büyük hayaller kuruyor.

Kadro

Dominikliler çok güçlü ve ses getirmeye hazır. Towns, usta koç Che Garcia’nın takımına geri döndü ve Victor Liz, Eloy Vargas ve Luis Mendoza gibi son Dünya Kupası’nda boy gösteren veteranların yanı sıra Jean Montero, Lester Quinones, Justin Minaya ve Andres Feliz gibi genç yıldız adaylarına da sahipler.

Tüm bu silahlar Garcia’ya takımlara hücumda ve savunmada saldırmak için pek çok yol sunacak.

Soru İşareti

Towns’ın DC bayrağını göğsünde taşımasının üzerinden on yıl geçti. O eşsiz bir yetenek ve takımı bir üst seviyeye taşıyacak merkez parça olabilir. Ancak kilit nokta takım dengesini ve kimyasını korumak olacak.

Garcia onu takıma entegre ederken Quinones, Minaya ve Montero gibi oyunculara takımın ihtiyacı olan skorları üretme özgürlüğünü nasıl tanıyacak?

İki oyuncu Amerika Elemeleri’nde 12 maçın tamamında forma giyerken diğer altı oyuncu da 10 maçta yer aldı. Bu oyuncular ülkeyi üst üste üçüncü kez Dünya Kupası’na taşıyan isimlerdi ve elemelerde son maç günü de dahil olmak üzere Arjantin’e karşı alınan iki galibiyetle öne çıktılar.

Towns, Quinones ya da Minaya gibi oyunculara dakikalarını ve direksiyonu vermeyi nasıl kabul edecekler?

İyi Senaryo

Dominikli taraftarlar, gelmiş geçmiş en iyi milli takım kadrolarından biriyle büyük hayaller kurabilir. Dünya Kupası’nda 12.’likten daha iyi bir dereceleri yok ama Garcia büyük başarılar elde etmesiyle tanınıyor.

Venezuela’yı çalıştırdığı dönemde onları 2015 AmeriCup şampiyonluğuna ve Olimpiyat elemelerine taşıdı. Dominik Cumhuriyeti takımı son Dünya Kupasında Almanya’yı şaşırttı. Garcia’nın takımının Angola, İtalya ve Filipinler’den oluşan aşılabilir bir grubu var, bu yüzden İkinci Tura ulaşmak çok mümkün, hatta belki de muhtemel. Belki Dominikliler daha da ileri gidebilir!

Tüm parçalar mükemmel bir şekilde uyuyor ve Dominikliler daha büyük isimli takımları korkutabilir.

Kötü Senaryo

Bu olabilecek en kötü senaryo olurdu: Towns takımla bağını asla kuramaz ve guardlarla bir arada oynayamaz!

Koç Garcia’nın planları oyun kurucular ve skorerlerin topu paylaşamaması nedeniyle işe yaramaz ve büyük bir hayal ve fırsat heba olur. Dominik Cumhuriyeti’nin rakipleri de bunu umuyor. Şu anda gerçek şu ki bu takım güçlü görünüyor. Mücadeleden asla kaçmayan bir takım. Onunla karşılaşmak her takım için bir meydan okuma olacaktır.