2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Fransa

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Fransa

24 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Tecrübeli Fransa büyük turnuvalarda son dönemdeki başarısını sürdürmek istiyor ancak Jakarta’daki H Grubunda onları üç zorlu rakip bekliyor.

Kadro

Les Bleus, Dünya Kupası için Rudy Gobert, Evan Fournier, Nando de Colo ve Nicolas Batum gibi yıldızların yer aldığı 12 kişilik güçlü ve tecrübeli bir kadro açıkladı. Ayrıca ülkenin Tokyo Olimpiyatlarında gümüş madalya kazanan takımından Guerschon Yabusele ve Mustapha Fall da grupta yer alıyor.

Frank Ntilikina takımda yer alıyordu ancak hazırlıklar sırasında bir sakatlık geçirdi ve yerini Isaia Cordinier’e bıraktı.

İki yıl önceki Tokyo Olimpiyatları performansları etkileyiciydi. Sertlik ve tutarlılık gösterdiler ve yüksek bir basketbol zekası ortaya koydular. Geçen yıl EuroBasket’te de güzel anlar yaşandı ancak Fransa finalde rakibi İspanya’ya yenilerek turnuvadan gümüş madalyayla ayrıldı.

Fransa’nın Dünya Kupası takımında Sylvain Francisco ve Yakuba Ouattara gibi Avrupa Elemelerine katıldıktan sonra ilk büyük turnuvalarında oynayacak oyuncular da yer alacak.

Ucu Açık Soru

Son iki Dünya Kupası’nda üçüncü, Tokyo Olimpiyatları ve FIBA EuroBasket 2022’de ikinci olan Fransa, 2023’te bu kez altın madalyayı kazanabilecek mi?

Fransa açısından, özellikle de yetenekleri ve devamlılıkları göz önüne alındığında, bir başka podyumdan daha azı hayal kırıklığı yaratacaktır.

Olumlu Senaryo

Fransa deneyimlerinden faydalanacak, potansiyelinin tamamını ortaya koyacak ve ilk kez Dünya Kupası’nı kazanacak. De Colo ve Batum’un geçen yaz dinlendikten sonra takıma geri dönmesi ve Fournier’in 2022-23 NBA sezonunda New York Knicks’te oynama süresini kaybettikten sonra en iyi formunu göstermeye kararlı olmasıyla Les Bleus kendilerinin en iyi versiyonunu sergileyecek.

Fransa’nın 2009’dan beri görevde olan koçu Vincent Collet doğru müdaheleler yapar ve takım, Jakarta’daki açılış maçında süper yetenekli Kanada’ya karşı da dahil olmak üzere erken aksiliklerden kaçınır.

NBA’de üç kez Yılın Savunma Oyuncusu seçilen Gobert’in boyalı alanı ve çemberi kontrol etmesiyle savunma bir kez daha bu takımın en önemli özelliği olacak. Fransa uzun ve atletik bir takım ve guardları topa muazzam bir baskı uygulayabiliyor.

Kötü Senaryo

Fournier, New York’ta geçirdiği zor yılın ardından performans göstermekte zorlanıyor. Hazırlık maçlarında iyiydi ama Dünya Kupası farklı bir boyut.

Eğer Fransa Kanada karşısında tökezlerse, Letonya ve Lübnan’a karşı oynayacakları sonraki maçlarda ya da İkinci Tur’da potansiyel rakipleri İspanya ve Brezilya’ya karşı zorlanabilirler. Kanada’ya karşı oynanacak ilk maç hayati önem taşıyor!