2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Kanada

2023 Dünya Kupası Takım Analizi: Kanada

24 Ağustos 2023 Kapalı Yazar: baskethaber basket

2023 FIBA Dünya Kupası‘nda mücadele edecek 32 takım arasında Kanada‘dan daha fazla heyecan ve beklentiye sahip bir takım olmayabilir.

Geçmiş Dünya Kupalarında, Kanada’nın en iyi yeteneklerinden bazıları yoktu ve takım bu yüzden acı çekti, ancak bu yaz bu durum değişti.

Kadro

Kanada’nın yıldızlarla dolu kadrosunda Oklahoma City Thunder’ın sezonun en iyi beşine seçilen guardı Shai Gilgeous-Alexander ve New York Knicks’in yıldızı RJ Barrett yer alıyor.

Minnesota Timberwolves’tan Nickeil Alexander-Walker, Houston Rockets’tan Dillon Brooks, Gilgeous-Alexander’ın Thunder’dan takım arkadaşı Luguentz Dort, Utah Jazz’dan Kelly Olynyk ve Dallas Mavericks’ten Dwight Powell olmak üzere beş NBA oyuncusu daha var.

Melvin Ejim, Phil Scrubb ve Thomas Scrubb gibi 2019 Dünya Kupası kadrosunda yer alan Avrupa’nın önde gelen oyuncuları ve milli takımın sadık hizmetkarları da kadroda yer alıyor.

Gilgeous-Alexander’ın oyun kuruculuğu ve skorerliği ile Barrett’ın çok yönlü, güçlü oyunuyla Kanada, Dünya Kupası’ndaki tartışmasız en heyecan verici, en patlayıcı yıldız ikilisine sahip.

Ucu Açık Soru

Kanada, artık üst düzey yeteneklere sahip olduğu bir Dünya Kupası’nda tam potansiyeline ulaşabilecek mi?

Kanada Hamburg’daki hazırlık turnuvasında hayal kırıklığına uğratmadı ve Almanya’ya karşı uzatmalarda SuperCup Finalini kazandı. RJ Barrett 13-14 saha içi isabetiyle 31 sayı üretti.

Olumlu Senaryo

Kanada’nın oyuncuları en iyi performanslarını sergilemek için gereken kimyayı buluyor, yıldızlar parlıyor ve diğer oyuncular da tam potansiyellerine ulaşıyor. Rakipler Gilgeous-Alexander ve Barrett’ın katkılarını sınırlamak için planlar yapacaklardır, ancak bu ikisi aynı anda sahadayken bu tür stratejileri uygulamak daha zor olacaktır.

Scrubb kardeşler gibi diğer oyuncuların da uzun ve zorlu bir turnuvada öne çıkıp kaliteli dakikalar oynaması gerekecek. Kanada sert, akıllı ve birlikte oynarsa ilk kez podyuma çıkma hayalini gerçekleştirebilir. Ülke, 1978 ve 1982’de olduğu gibi, Dünya Kupası’nı hiç altıncıdan daha iyi bir dereceyle bitiremedi.

Jakarta’ya giden yetenekler Kanada’nın sadece Final Aşamasına yükselme değil, Filipinler’de şampiyonluk için mücadele etme umutlarını da artıracak.

Olumsuz Senaryo

Dünya sahnesinde ve özellikle Fransa, Letonya ve Lübnan’ın yer aldığı zorlu H Grubu’nda performans göstermenin baskısı Kanada’nın en iyi yüzünü göstermesini engelleyebilir. Tüm yeteneklerine rağmen Kanada, son 16’daki L Grubunu ilk iki sırada bitirmekte zorlanabilir ve Çeyrek Finallere ulaşma şansını tehlikeye atabilir. Bu da ülkeyi 17-32. Klasman Oyunlarında oynamak zorunda bırakacaktır. Büyük bir hayal ve fırsat boşa gitmiş olur.