Majestelerinin Eski Menajeri: “Lebron’ın Jordan’dan Daha İyi Olduğunu Düşünüyorsanız…”

Majestelerinin Eski Menajeri: “Lebron’ın Jordan’dan Daha İyi Olduğunu Düşünüyorsanız…”

1 Mayıs 2020 Kapalı Yazar: baskethaber basket

Basketbol severlerin son yıllarda tartışmayı en çok sevdiği konulardan biri de Michael Jordan ile Lebron James karşılaştırması kuşkusuz.

Elbette son günlerde bu konunun tekrar gündeme gelmesinin temel sebebi ise Majesteleri için yapılan Son Dans belgeseliydi.

Jordan’ın eski menajeri David Folk ise bu konu hakkında net ve iddialı bir açıklama yaparak gündeme geldi. NBC Sports’a konuşan Folk, iki isim arasında kıyaslama bile yapılamayacağını şu sözlerle dile getirdi:

Jordan ile LeBron’un arasında bir rekabet var mı gerçekten? Jordan tamamıyla farklı bir ligde! Bunu gözlerinizle görmüyorsanız, belki de doktora gitmeniz için zaman gelmiştir.

Folk, bu açıklamalarla da yetinmedi ve en iyi dönemindeki Jordan’ın şuanda oynaması durumunda ligi alt üst edeceğini iddia etti:

Neredeyse sıfır savunma var. Eğer Jordan bugün oynasaydı, kariyerine bugünün kurallarına göre başlasaydı; bence 50-60 arasında bir sayı ortalaması tuttururdu. Sanırım %75 saha içi yüzdesiyle oynardı. Eğer onu savunmazsanız tamamen durdurulamaz olurdu.

Bu kıyaslamaya girmek bence çok doğru değil çünkü Lebron ile Jordan bence çok farklı oyuncular. Gerek fiziksel gerek mental gerekse tarz olarak karşılaştırmak yanlış. Ama Folk’un belirttiği gibi artık savunmalar daha geri planda NBA basketbolu 90’lı yıllara göre daha yumuşak ve bunun etkisiyle evet MJ şuanda en iyi dönemiyle sahada olsaydı istatistikleri alt üst edeceği bence de doğru. Özellikle skorer özellikleri ve liderliğiyle tartışmasız gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu olan Majesteleri’nin bu yüksek tempo ve yumuşak savunmalar karşısında bir çok normal sezon maçını 50 sayı atarak tamamlaması kimseyi şaşırtmazdı.

https://www.youtube.com/watch?v=SOD2Fk6KmZg