Galatasaray Doğa Sigorta FIBA Şampiyonlar Ligi’nde

Galatasaray Doğa Sigorta FIBA Şampiyonlar Ligi’nde

8 Haziran 2020 Kapalı Yazar: AnindaSpor

EuroLeague organizasyonlarında Türkiye’yi uzun yıllar boyunca temsil eden Galatasaray Doğa Sigorta ekibi, 7 Days EuroCup’tan ayrıldı. Sarı kırmızılı kulüp bundan sonraki süreçte FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmek için hazırlıklarına başladı.

Türkiye’yi uzun bir dönem EuroLeague organizasyonlarında temsil eden Galatasaray Doğa Sigorta, bundan sonraki süreçte FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek. 7 Days EuroCup’tan ayrılık kararı alan sarı kırmızılı kulüp, yeni sezonda yeni bir mücadeleye imza atacak.

Bu süreçte Galatasaray Doğa Sigorta ekiplerinin yanı sıra Darüşşafaka Tekfen ve TOFAŞ Basketbol Takımı da FIBA Şampiyonlar Ligine geçtiğini duyurmuştu. Önümüzdeki sezona farklı bir organizasyon ile devam edecek olan ekiplerde, mücadelelerin hazırlıklarına da tempolu bir şekilde başlandı.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle, Türkiye’de öncelikle süresiz olarak askıya alınma kararı verilmişti. Fakat sonraki süreçte Türkiye Basketbol Federasyonu, tüm liglerin şampiyon ilan edilmeden tescil edildiğinin duyurusunu yaptı.

Şampiyonluğu 2016 Yılında Yaşamıştı

Beyaz sezon olarak ilan edilen liglerin ardından ise, spor kulüplerinden yeni mücadele organizasyonları belirlendi. Türkiye temsilcilerinden olan Darüşşafaka Tekfen ve TOFAŞ Basketbol ekibinin yanı sıra Galatasaray Doğa Sigorta da FIBA Şampiyonlar Ligi’ne geçtiklerinin duyurusunu yaptı.

2007-2008 sezonunda EuroLeague’de yer alan sarı kırmızılı takım, şampiyonluğu ise 2016 yılında EuroCup’ta yaşamıştı.

Güncel Yazılar