Ufuk Sarıca: Kaldığımız Yerden Devam Edeceğiz

Ufuk Sarıca: Kaldığımız Yerden Devam Edeceğiz

4 Temmuz 2020 Kapalı Yazar: baskethaber basket

2019-20 sezonunda hem ING Basketbol Süper Ligi hem de FIBA Euro Cup‘da şampiyonluk yarışı kovalarken pandemi nedeniyle liglerin iptal etmesi ile bir başarı elde edemeden sezonu tamamlayan Pınar Karşıyaka‘da koç Ufuk Sarıca, yeni sezonda da yola aynı hedeflerle devam edeceklerini belirtti.

DHA’ya açıklamalarda bulunan hem Karşıyaka hem de milli takımdaki görevini sürdüren koç Sarıca, koç Obradovic’in ayrlığı sonrası adının Fenrebahçe ile anılması hakkında şu ifadeleri kullandı:

İsmimin geçmesini, çeşitli spekülasyonlar yapılmasını doğal karşılıyorum ancak benim Karşıyaka’yla devam eden bir kontratım var. Geçen sene tekrar birlikte yola çıkarken bir plan yaptık ve bu doğrultuda ilerliyoruz. Sponsorumuz Yaşar Holding’e, Başkan Turgay Büyükkarcı’ya verilmiş sözlerim vardı.

DHA

Pınar Karşıyaka’nın Süper Lig’in yanı sıra FIBA Şampiyonlar Ligi’nde boy göstereceği yeni sezonda başarı çıtasını yine yüksek tutmak istediklerini söyleyen Ufuk Sarıca, açıklamalarına şöyle devam etti:

Geçen sezon ligi uzun süre namağlup lider götüren, puan tablosunda uzatmanın son saniyesinde yenildiğimiz Anadolu Efes’in ardından ikinci sırada, Avrupa’da ise tarihinde ilk kez kupa kaldırmaya çok yakın bir Karşıyaka vardı. Koronavirüs pandemisi hayallerimizi yıktı. Yeni sezonda da aynı şekilde yarışmacı, Euroleague takımlarını zorlayan, zirveye aday bir Pınar Karşıyaka izlettireceğiz.

DHA

TAYLOR VE HENRY TAMAM, SEMİH BELİRSİZ

Transfer çalışmaları hakkında da açıklamalar yapan koç Sarıca, bu sezonki kadroyu büyük oranda koruyacaklarını belirterek, iç transferde Tony Taylor ile kesin olarak anlaştıklarını, dış transferde de ise eski oyuncuları Sek Henry’i bitirdiklerini belirtti. Amat M’Baye ile D.J. Kennedy’nin de büyük olasılıkla takımda kalacağını, yerli rotasyonunda ise bir tek Semih Erden’in durumunun belirsiz olduğunu, diğer tüm isimlerin kadroda kalacağını açıkladı.

EKSİ 1 PUAN DOĞRU DEĞİL

Yeni sezonda uygulanacak Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı gereği bütçesini TBF, yayın ve Spor Toto gelirleri hariç yüzde 40’ını belgelemediği gerekçesiyle Pınar Karşıyaka’nın 1 puan silme cezası almasını hiç doğru bulmadığını belirtti ve bir çok kulüp sponsor bulamazken Pınar’ın 20 yıldan daha uzun süredir kulübün isim sponsoru olduğunu hatırlattı ve şu açıklamaları yaptı:

Hem Türk basketbolu, hem de Karşıyaka adına isim sponsorumuz Pınar çok önemli bir marka. Pandemi dönemlerinde sözleşmelerde gecikmeler yaşanabilir ama böyle devamlılığı olan bir sponsorumuz varken, diğer takımlar sponsor bulamazken bu ceza inanılır gibi değil. Sabun köpüğü gibi parlayıp 2-3 senede ligden çekilen takımları görüyoruz. Geçen sezon ödemelerde sıkıntı çekmedik. Tahkim Kurulu’na yapılan itirazla bu yanlıştan dönüleceğine inanıyorum.

DHA