Ömer Faruk Yurtseven: “Şu Anda Odak Noktam, Kendimi Geliştirmek.”

Ömer Faruk Yurtseven: “Şu Anda Odak Noktam, Kendimi Geliştirmek.”

10 Eylül 2020 Kapalı Yazar: baskethaber basket

A milli takıma çağrılmasına rağmen kampa katılmayarak bizleri üzmesine rağmen NCAA ekiplerinden Georgetown‘da sergilediği performansla ülkemizi iyi temsil eden Ömer Faruk Yurtseven, ESPN’e bir röportaj verdi.

Kariyer sürecinde yaşadığı gelişime ve değişeme değinen 22 yaşındaki genç oyuncu şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de oynadığım dönemde içeride oynamam, hook atışlar yapmam, post oynamam bekleniyordu. Sonra koleje gelince biraz daha dışarıya çıktığım bir oyun oynamaya başladım çünkü günümüzde ligde bu çok daha gerekli. Bu süreçte bu gerekliliği gördüm ve post oynayan uzunların ligde kalamadıklarını gözlemledim.

Bunun sebebi bazen şut atamamaları bazen fizikleri oldu. Oyunumun bu tarafını geliştirmem gerektiğini biliyorum. Kolejde de bunu yaptım, üçlüklerimi geliştirdim, vücudumun lig için hazır olduğundan emin olmak istedim. Tüm kariyer yolculuğumuzun özeti böyle sanırım.

ESPN

Geleceğe dair planlarına da değinen Ömer Faruk Yurtseven, “Şu anda odak noktam, kendimi geliştirmek. Özellikle de zayıf olduğum noktalarda. Atletizmim soru işaretiydi, bunun üzerine çalıştım ve artık çok daha atletik bir oyuncuyum. Yatay çabukluğum da soru işaretiydi. Bunun üzerine de çalışıyoruz ve yavaş yavaş sonuç alıyoruz. Guardlara karşı bire bir savunma üzerine de çalışıyoruz. (…) Şu anda bence ihtiyacım olan şey çıkıp neler yapabileceğimi gösterebileceğim bir fırsat. Ancak aynı zamanda 20. sıradan, 30. sıradan, 40. sıradan seçilmeliyim diye bir düşüncem yok. Asıl hedefim bir organizasyon oyuncusu olmak, gittiğim yerde kalıcı olmak. Sadece drafttan seçilmek değil, NBA’de kalmak istiyorum. Sadece lige girmek yetmez. İlk 5 sıradan seçilip birkaç yıl sonra ligin dışında kalan çok oyuncu var. Benim hedefim lige girip kalıcı olmak” dedi.

Genç uzun, NBADraft.net’in tahminlerine göre 2020 Draft seçimlerinde ikinci tur 55. sıradan seçilebilecek durumda. Diğer taraftan ESPN ve CBS sitelerinin tahminlerine göre ise draftta seçilecek oyuncular arasında yer almıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=VPTiDBR6Ark