Nikola Kalinic: “Takımda Kalıp Kalmayacağımı Ben de Bilmiyorum”

Nikola Kalinic: “Takımda Kalıp Kalmayacağımı Ben de Bilmiyorum”

20 Haziran 2022 Kapalı Yazar: basketbolhaberleri

Kızıl Yıldız, bu sezon Adriyatik Ligi final serisinde Partizan’ı yenerek önümüzdeki sezon Turkish Airlines EuroLeague’de yer almaya hak kazandı. Kırmızı beyazlıların Sırp yıldızı Nikola Kalinic, Sırbistan Ligi finallerinde FMP Belgrad karşısında elde edilen zaferin ardından kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu.

Bir dönem ülkemizde Fenerbahçe Beko forması da giyen 30 yaşındaki Kalinic, kariyerinin zirvesindeyken Sırp basketboluna dönüşüyle ​​birçok kişiyi şaşırttı. Sırp forvet bu sezon Kızıl Yıldız’a geri döndü ve takımın lideri olabileceğini kanıtladı. Yıldız oyuncuya önümüzdeki sezon takımda kalıp kalmayacağı sorulduğunda net bir cevap vermekten kaçındı.

“Görüşmeler yapacağız, sezon daha yeni bitti. Ne olacağını göreceğiz, ben de henüz bilmiyorum.”

Sezonu hem Adriyatik Ligi, hem Sırbistan Ligi hem de Sırbistan Kupası’nı kazanarak üçlemeyle noktalayan Kızıl Yıldız’ın yıldızı Kalinic, FMP karşısında oynanan final serisinin son maçı hakkındaysa şunları dile getirdi:

“FMP’nin tepki vermesini bekliyorduk, bu sezon bölgenin ve Sırbistan’ın en iyi takımı olduğumuzu gösterdik. Üçlü taç, mutluyuz ve sonunda biraz dinlenebiliriz. Yıllar içinde sadece zaferleri ve yenilgileri umursamamayı öğrendim. Sezonun son maçını kazanıp kupayı elinizde tutmak da genellikle çok daha iyi.”

Bu sezonki şampiyonluğun ardından Kızıl Yıldız ezeli rakibi Partizan’ı şampiyonluk sayısında geride bırakırken, Nikola Kalinic, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Muhtemelen her şey döngüler halinde gidiyor. Şimdi daha derin analizlere girmeyelim ama Kızıl Yıldız’ın bir serisi vardı, sonra Partizan ve sonra yine biz. Spor çerçevesini aşmadığı ve adil oyun ruhu içinde kaldığı sürece her şey yolunda; sadece daha iyi olan takımın kazanmasına izin verin. Bütün bunlar günün sonunda sadece bir oyun.”

Basketnews