Basketbolun Şubat Ayı Devleri Haber Sayıları İle Açıklandı

Basketbolun Şubat Ayı Devleri Haber Sayıları İle Açıklandı

20 Mart 2020 Kapalı Yazar: AnindaSpor

Türkiye Spor Yazarları Derneği, basketbolun Şubat ayı devlerini belirledi. Hazırlanan raporla isimleri yayınlayan Dernek, Kobe Bryant’ı da unutmadı.

 

Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından hazırlanan rapora göre, Fenerbahçe Beko ekibi, 20 bin 452 habere konu olmayı başararak Şubat ayında en fazla konuşulan basketbol ekibi olurken, onu 8 bin 710 haber ile Anadolu Efes ekibi takip etti. Yine diğer bir çok konuşulan basketbol takımı ise 7 bin 942 haberle Milli Takım oldu.

 

 

Düzenlenen rapora göre, en fazla konuşulan ve haber konusu olan isimlerden biri de helikopter kazasında hayatını kaybeden Kobe Bryant oldu. Belirtilen verilere göre Bryant Şubat ayı içerisinde toplamda 5 bin 502 haber ile anıldı. Yine onu takip eden oyuncular arasında ise 5 bin 502 haberle Shane Larkin oldu. Larkin, geçtiğimiz aylarda Türk vatandaşı olmuş ve Milli Takım formasını giymeye başlamıştı.

 

Rapordaki verilere istinaden, Melih Mahmutoğlu da, bin 598 haber sayısı ile en çok konuşulan üçüncü basketbol sporcusu oldu.

 

Ergin Ataman En Çok Konuşulan Basketbol Koçu Oldu

Anadolu Efes ekibinin Başantrenörü Ergin Ataman da, toplam bin 837 haberle medyada en fazla bahsi geçen basketbol koçu olmayı başardı. Onu takip eden
isimler ise bin 755 haber sayısı ile Ufuk Sarıca ve bin 517 haber sayısı ile de Obradovic oldu.