
Klemen Prepelic Valencia İle Anlaştı
Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye’de şampiyon ilan edilmeden tescil edilen basketbol ligleri, spor kulüplerini transfer çalışmalarına yöneltti. Gelecek sezonda daha iyi bir kadro kurmak isteyen kulüpler, önce iç transfere sonrasında ise dış transfere yönelmeye karar verdi.
Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs pandemisi, spor faaliyetlerinde ciddi boyutta aksaklıklar yarattı. Bu süreçte Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından şampiyon ilan edilmeden tescil edilen liglerde de hareketlenme başladı.
Yeni sezonun hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren spor kulüpleri, daha iyi bir kadro kurmanın planlarını yapmayı da sürdürdü.
Türk Hava Yolları Avrupa Ligi’nde mücadele eden Valencia ekibi de, bu dönemde kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Sloven basketbol oyuncusu Klemen Prepelic ile anlaşmaya giden ekip, oyuncuyu kadrosuna kattığını da duyurdu.
İspanya Ligi’nin En Skorer İsmi
Türk Hava Yolları Avrupa Ligi’nde mücadele eden İspanya temsilcisi Valencia Basketbol Takımı, Sloven şutör Klemen Prepelic ile anlaşmaya vardı. 27 yaşındaki tecrübeli oyuncuyu kadrosuna aldığını duyuran İspanyol kulüp, sözleşmesinin de 2+1 şeklinde olduğunu ifade etti.
Bir süreç Türkiye’de Banvit forması da terletmiş olan oyuncu, Union Olimpija, EWE Baskets, Limoges, Real Madrid, Joventut Badalona gibi takımlarda da forma giydi.
Önceki sezon Joventut Badalona ekibinde maç başına 21,7 sayı ortalaması olan sporcu, İspanya Ligi’nin de en skorer oyuncusu olarak anılıyor.
Güncel Yazılar
- New York’dan Boston Baskını!
- Milano, Reggio Emilia’yı 102 Sayı Atarak Geçti!
- 8 Kişilik Cleveland, Konuğu Knicks’i Cedi ve Drummond ile Geçti
- Maccabi, Konuk Ettiği Baskonia Karşısında Hata Yapmadı
- Lakers, Deplasmanda Kazanmaya Devam Ediyor!
- Karşıyaka’nın Grubu: Bamberg, Bilbao’yu Geçerek Namağlup Ünvanını Korudu
- Tofaş, Tamam mı Devam mı Maçında Dijon’a Konuk Oluyor
- Galatasaray’ın Rakiplerinden Sassari, Cantu’yu Bilan ve Bendzius ile Geçti
- Dallas, Orlando’yu Zorlanmadan Geçti (Doncic’den yine triple-double)
- Utah, Üçlük Yağmuru Eşliğinde Milwaukee’yi Devirdi (Ingles’ın müthiş serisi sona erdi)
- Efes, Fransa’da Asvel’e Konuk Oluyor
- Orlando, Evinde Cleveland’ı Yendi (Cedi’den 4 sayı)
- Ufuk Sarıca ve Metecan Birsen Fortitudo Maçının Ardından Açıklamalarda Bulundular
- Eksik Real Madrid, Erteleme Maçında Andorra Engelini Geçti
- Boston, Tatum’un Son Saniye Basketiyle Detroit Deplasmanından Çıktı
- Valencia, Endesa’da Gran Canaria’yı Rahat Geçti
- Çıvgın: “Maçın İkinci Yarısında İyi Reaksiyon Verdik.”
- Cleveland, Indiana Deplasmanında Direnemedi (Cedi 3 sayı)
- Eksik Kızıl Yıldız, Panathinaikos’u Walden ile Yendi
- New York, Randle Liderliğinde Cleveland’ı Deplasmanda Geçti (Cedi 6 sayı)