Uluslararası Basketbol Vakfı’ndan Çocuklara Etkinlik

Uluslararası Basketbol Vakfı’ndan Çocuklara Etkinlik

6 Mayıs 2020 Kapalı Yazar: AnindaSpor

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını, beraberinde spor faaliyetlerini de durma noktasına getirdi. Uluslararası Basketbol Vakfı ise bu süreçte basketbolu canlı tutabilmek adına harekete geçti.

Kovid-19 salgını sebebiyle tüm dünyada spor faaliyetlerinin durdurulma aşamasına gelmesi, sporculara zor bir dönem yaşatıyor. Bu süreçte evlerinde kalan ve sporu özleyenler için ise Uluslararası Basketbol Vakfı harekete geçti.

Basketbolu canlı tutabilmenin amaçlandığı halka açık oyun alanlarına gidemeyen aileler için çocukların ailelerine de IBF tarafından öneride bulunuldu.

Bu süreçte IBF ve Mini Basketbol da son derece eğlenceli ve oyun yoğunluğunun yaşanacağı öğrenme etkinliklerini ailelere tavsiye etti.

Bu öneriler ile basketbol etkinlikleri ile ilgili ilham verilmesi amaçlanırken, ailelerin evlerinde yapabilecekleri ile son derece keyifli anlar da yaşanacak gibi görünüyor.

Uzmanlar Eşliğinde Olacak

Uluslararası Basketbol Federasyonu ile Uluslararası Basketbol Vakfı’nın dünya çapında girişim imzası olan Mini Basketbol için 5-12 yaş arası çocuklar harekete geçecek.

Öğrenmenin amaçlanacağı etkinliklerde ayrıca genç yaşta aktif olmak da hedeflenecek.
Evde olan çocuklar için özel olarak hazırlanan bu etkinlikte Mini Basketbol Uzmanı ve ICoachKids Direktör ICoachKids Direktörü Sergio Lara-Bercial ile çalışılacak.

Gelecekte daha sağlıklı olabilmek için de yapılacak olan bu etkinliğin ilk bölümü ise vakfın YouTube kanalından izlenebilecek.